Dvě hrsti života - Fuchs, Katharina, 1963- (Red, 2021)
Dva zcela odlišné příběhy dvou žen, které svede dohromady osud na počátku 60. let 20. století. Dvě silné ženy, dva německé osudy a příběh slavného berlínského nákupního domu KaDeWe. Německo 1914: Charlotte vyrůstá v Sasku na rozlehlém statku svého otce, úspěšného obchodníka. Zdá se, že jí svět leží u nohou, když je svou tetou a jejím židovským manželem uvedena do společnosti. Zde potká svou první lásku. Ale první světová válka jí zhatí plány a její život se navždy změní. Ve stejnou dobu se s nástrahami osudu potýká i Anna ze Sprévského lesa. Ta naopak zná jen přísnou disciplínu a tvrdou práci. I přesto potká první lásku, svého nejlepšího přítele, který je záhy během 1. světové války odvelen na frontu. Anna a Charlotte se potkají až v roce 1953. Mezi nimi leží dvě světové války a jejich osudy. Nakladatelská anotace. Kráceno.