Sirotčinec slečny Peregrinové. - Riggs, Ransom, 1979- (Jota, 2021)
Uzavření příběhu podivných dětí ze Sirotčince slečny Peregrinové. Osud světa podivných je v závěru série velmi nejistý... Jacob a Noor se znovu setkají se slečnou Peregrinovou a podivnými dětmi v Ďáblově akru. Akr sužují pustošící události - atmosférické fronty ženoucí popel, krev a kosti - hrozivá předzvěst příchodu Caulovy armády. Caul přežil zkázu Knihovny duší, je ještě mocnější než kdykoliv předtím a zdá se, že apokalypsa, kterou přináší, je neodvratná. Zbývá poslední naděje - zavést Noor tam, kde se schází sedm emancipátorů, jejichž příchod předpovědělo proroctví. Pokud se Jacobovi a jeho přátelům podaří najít toto tajné místo, budou stát tváří v tvář nebezpečným nepřátelům a utíkat jako o život těmi nejnebezpečnějšími smyčkami. Nakladatelská anotace. Kráceno.