V pavučinách času : dobrodružný život našich předků - Kašpar, Lukáš, 1977- (Vyšehrad, 2021)
Knižní rozhovor s českým historikem a vysokoškolským pedagogem Jaroslavem Čechurou. Čechura se prosadil nejdříve jako medievalista, později rozšířil svůj profesionální zájem i na období raného novověku; je považován za jednoho z nejvýznačnějších představitelů mikrohistorie. Rozhovor se dotýká jeho oblíbených historických témat, období i postav (jak z řad společenských elit, tak i obyčejných lidí), zároveň se čtenáři dozví o Čechurově působení v roli vysokoškolského pedagoga.