Činy mrtvých - Voosen, Roman, 1973- (MOBA, 2021)
Další díl severské detektivní série, v němž komisařky Stina Forssová a Ingrid Nyströmová řeší starý případ z vysoké politiky. 28. únor 1986 Jednoho chladného zimního večera je v centru Stockholmu zastřelen švédský ministerský předseda Olof Palme. Neobjasněná vražda kontroverzního sociálnědemokratického politika se stává největším kriminalistickým případem ve švédské historii a také švédským národním traumatem. Šlo o náhodnou vraždu, spáchal čin nějaký šílenec, jednalo se o spiknutí? Nebo o atentát s politickým podtextem? Současnost: O více než třicet let později naráží povahově rozdílné komisařky Stina Forssová a Ingrid Nyströmová na slibnou stopu a pouštějí se do pátrání. Záhy vychází najevo, že píchly do vosího hnízda. Po otevření případu se totiž probudily temné síly, které chtějí za každou cenu zabránit tomu, aby bylo odhaleno pozadí atentátu. Nakladatelská anozace. Kráceno.