Ohyb ledovce - Arnaldur Indriðason, 1961- (MOBA, 2021)
Detektivní román krále islandské krimi otevírá třicet let starý případ, který otřese životy všech zúčastněných. V hlubinách ledovce Langjökull byla objevena mrtvola muže, který byl celá desetiletí nezvěstný. Z vraždy byl kdysi podezřelý kolega tohoto muže, nenašly se však žádné důkazy. Komisař Konráð byl však již tehdy přesvědčen o tom, že muž byl zavražděn. Nyní je Konráð již v důchodu, ale objev pohřešovaného muže v něm vyvolá touhu starý případ znovu otevřít. Nakladatelská anotace.