Úvahy a komentáře : národ, politika, společnost, civilizace - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2021)
Výběr článků, publikovaných v deníku MF Dnes v letech 2015 až 2020, je pestrým přehledem toho, co se dnes děje. Autor, známý svými liberálně - konzervativními postoji, reaguje v komentářích na aktuální politické dění. Úvahy se pak zabývají širšími historickými kořeny a společenskými souvislostmi takových jevů, jako jsou demokracie, svoboda slova, demagogie, migrace, rodina či tradice. Nechybí ani několik historických seriálů a také ironických glos. Nakladatelská anotace. Kráceno.