Dopisy z Asie - Štěpková, Veronika (Pointa, 2021)
Sbírka cestopisných dopisů z let koně, kozy, opice, kohouta a psa. Autobiografická kniha nastiňuje politické, sociální i environmentální změny během pěti let strávených v jihovýchodní a jižní Asii. Kniha krátkých dopisů z let 2014 až 2019 strávených v jižní a jihovýchodní Asii. Autorka během nich pracovala pro agenturu UN Women v Kambodži a žila v Hongkongu a Bangladéši, kde dělala terénní výzkum s ilegálními migrantkami. Ve svých dopisech nesentimentální formou popisuje politické změny v regionu, zkušenosti s různými meditačními technikami, ale i konkrétní příběhy lidí, kteří ji inspirovali. Nakladatelská anotace.