Slovácko sa nenudí : za humna s Markem Šalandou - Šalanda, Marek, 1975- (BizBooks, 2021)
Kniha, volně inspirovaná "galuškovským cyklem", popisuje putování autora po Slovácku. Autor se zde setkal s více než dvěma sty lidmi, sesbíral množství historek, které zapsal v autentickém nářečí. Nechybí slovácký humor či příběhy z místních dějin.