Případ Toman : záhada jedné vraždy, která měla zastřít pojišťovací podvod - Krčmář, Milan (CPress, 2021)
Český detektivní román z počátku 20. století je inspirován skutečným případem brutální vraždy. Četníci v roce 1911 našli na Moravě mužské tělo s odseknutou bradou, nosem i přirozením. To, co zprvu vypadá jako čin psychopata, se záhy ukáže být pokusem o rafinovaný pojišťovací podvod. O zločinu píšou české i německé noviny po celém Rakousku-Uhersku, v Lidových novinách čtenáře o průběhu vyšetřování informuje Rudolf Těsnohlídek. Ten postupně zjišťuje, že už tak podivný případ má velmi tajemné pozadí. Román inspirovaný skutečným příběhem je doplněn dobovými novinovými články, fotografiemi a ilustracemi. Nakladatelská anotace.