Emy a Drak - Vokůrka, Richard (Albatros, 2021)
Příběh plný dobrodružství a fantazie, ve kterém vedle hlavní hrdinky vystupují postavy z pražských pověstí i světové literatury. Nad Prahou krouží přízrak černého draka. Aniž by to Pražané tušili, zůstávají v jeho moci. Právě drak může za to, že z nich nedokáže nikdo být trvale šťastný. Jednoho dne se na Malou Stranu přestěhuje se svými rodiči malá Emy. Na svých toulkách po okolí potká čaroděje Gandalfa a kostlivce Martina, kteří ji naučí, že statečný je ve skutečnosti ten, který dokáže svůj strach překonat pro dobro všech. V jazykově rozmanitém příběhu ožívá magie pražských ulic a staveb.