S pokorou a nadějí - Chambers, Becky, 1985- (Host, 2021)
Příběh jedné zapomenuté vesmírné mise je námětem sci-fi novely mladé americké autorky. Ke konci dvacátého prvního století učinili vědci průlom: prostřednictvím revoluční metody známé jako somaformace dokážou kosmonauti dlouhodobě přežít v nepřátelském prostředí mimo Zemi. Když už se lidé nemusí nechat omezovat křehkostí svých těl, jsou konečně schopni cestovat ke vzdáleným exoplanetám, o nichž se soudí, že se na nich skrývá život. Jeden z takových týmů tvoří i Ariadne O’Neillová a její tři kolegové. Vydávají se na misi, která má za úkol prozkoumat čtyři obyvatelné světy. Ale zatímco Ariadne cestuje tělesnými formami i časem, mění se i kultura na Zemi. Vzhledem k tomu, že domovská planeta na své vyslance možná už dávno zapomněla, začíná Ariadne zaznamenávat příběh zázraků a nebezpečí své mise v naději, že někdo doma mu snad bude naslouchat.