Rága a jóga : mikrotonalita a spiritualita indické hudby - Dvořák, Jan (Volvox Globator, 2021)
Kniha nabízí pokročilý vhled do zákonitostí indické hudby a zaměřuje se na konkrétní mikrotonální systém přirozeného ladění. Spojuje poznatky o východní hudbě s oblastmi, které s ní souvisí - seberozvojem a jógou. Autor knihy Dr. Ing. Jan Dvořák propojuje svou akademickou odbornost z oblasti zvuku a vibrací s osobním naladěním na východní nauky a směry životního stylu, filozofie a hudby. Principy a teorie se pokouší objasnit z praktického i metafyzického hlediska. V knize vyzdvihuje nutnost používání přesného a přirozeného ladění a správné intonace. Přehledně popisuje dosud nepublikovaný systém ladění Matice šruti a vyzdvihuje léčivé a harmonizující účinky blahodárných zvukových vibrací. Přehledně také zobrazuje kategorie hlavních indických rág Ašta Prahar praktikovaných dle denní doby.