Roztrhej to a začni znova : post punk 1978-84 - Reynolds, Simon, 1963- (Volvox Globator, 2021)
Respektovaný britský hudební publicista, který ve svých textech pracuje i s filosofickými či politickými koncepty Barthese, Foucoulta, Deleuze nebo Derridy, napsal v roce 2005 bestseller o post-punku. Joy Division, Gang of four, Talking Heads, Devo. Názvy kapel, které koncem 70. let hrály hudbu, kterou autor knihy definuje jako post-punk. O těchto a dalších kapelách, o rodícím se fenoménu DIY (do it yourself), o synthpopu a mnoha dalších tématech píše Simon Reynolds osobitým způsobem. Namísto standartní chronologické publikace je kniha souborem minipříběhů vázajících se často k určité kapele, scéně nebo městu. Jednotlivé kapitoly jsou spolu propojené hned na několika úrovních a celé téma zkoumají v širších kulturních souvislostech.