Heřmánkové údolí : [román] - Körnerová, Hana Marie, 1954- (MOBA, 2012)
Příběh začíná po válce, kdy do Československa přijíždí osiřelá ukrajinská dívenka za svými jedinými existujícími příbuznými. Základem románu je skutečný příběh, jenž autorce vyprávěla přítelkyně Marie a je doplněný dalšími vzpomínkami pamětníků, kteří popisovaná léta pamatují.