Život se psem není pro kočku, aneb, Krušný život městského psa na venkově - Macková Hrochová, Petra, 1986- (XYZ, 2021)
Humorné vyprávění rozmazleného městského buldočka Evžena, který se musí s paničkou přestěhovat na venkov. Evžen si rozhodně nelibuje ve vesnickém bahně a studené vodě! Jenže vztah jeho paničky vypadá víc než nadějně, a tak se Evžen musí vzdát městského života a zabydlet se mezi vinicemi na moravském venkově. Naštěstí na to nebude sám. Bydlí s nimi totiž i jeho nová kamarádka - border kolie Bella. Společně s ní se dostává do mnohých problémů. Seznamuje se s místními psy, zápasí s kohoutem, nebo třeba ochutnává první jitrnici ve svém životě (a také se musí vyrovnat s následky). I přesto neztrácí svůj humor a, kdoví, třeba se mu na venkově nakonec začne i líbit.