10 000 kilometrů pěšky Latinskou Amerikou : z Peru přes Bolívii a Argentinu až do vysněného Chile - Rendl, Jan, 1991- (Pangea, 2021)
Autorovo vyprávění z cest po Latinské Americe - konkrétně po Peru, Bolívii, Argentině a Chile. Honza se ocitá v Peru, ale jeho cílem není pouze slavné Machu Picchu. Dorazil totiž prožít obrovské pěší dobrodružství. Ocitá se v neprostupném pralese či v blízkosti ilegálních zlatých dolů, kde o problémy není nouze. V Bolívii se setkává s chudobou, všudypřítomným odkazem legendárního Che Guevary, ale i s tarantulemi a hady. Pere se s ledovcem i svým vlastním odhodláním a má pocit, že ho oči legendárního revolucionáře stále pozorují. Za hranicemi Argentiny na něj číhá stovky kilometrů dlouhá vysokohorská poušť. Povede se mu ji překonat, dostat se do Chile a svou pouť zakončit? Nakladatelská anotace. Kráceno.