Téměř nesmrtelná láska - Sedláčková, Andrea, 1967- (Současná česká próza (Prostor), 2021)
Během práce na filmu o Milanu Kunderovi prožívá režisérka Martina milostný vztah. Její příběh je prodchnutý motivy Kunderových románů: láskou, sexem i krutými žerty osudu. Příběh lásky dvou lidí, kterým se vztah pod rukama proměnil v milostný zápas. Tomáš, šarmantní a uznávaný pražský intelektuál, se seznámí s režisérkou Martinou, která žije a pracuje zároveň v Paříži i Praze a píše scénář dokumentárního filmu o Milanu Kunderovi. Vášnivá láska netrvá příliš dlouho, Martina postupně objevuje, že s partnerem není ve vztahu sama, až se z ní stane neúnavná rozkrývačka Tomášových dalších a dalších nevěr, přičemž Tomášovy milenky se postupně stávají jejími spiklenkami. Nakladatelská anotace. Kráceno.