Tajemství ve výtvarném umění : skryté vzkazy, významy a záhady - Mancoff, Debra N., 1950- (Volvox Globator, 2021)
Bohatě ilustrovaná knížka přibližuje skryté významy, překvapující detaily a neznámé osudy výtvarných děl z různých historických epoch. Publikace přináší zajímavá odhalení fascinujících zápletek v příbězích slavných uměleckých děl. K jejich objasnění slouží odborníkům jak studium archivních materiálů, tak poznatky dějin umění, ale i stále dokonalejší technologie, které umožňují podívat se pod "povrch" obrazů. Publikace tak objasní čtenářům pozoruhodné okolnosti vzniku vybraných uměleckých děl a upozorní na skryté významové vrstvy artefaktů z období od středověku do současnosti.