Čechosabáky : ve stínu legií - Michl, Jan, 1975- (Historické krimi, 2021)
Detektivní román, v němž dvojice inspektorů z oddělení vražd pátrá po příčinách násilné smrti bývalých příslušníků československých legií, kteří prošli slavnou anabází na ruském území. Praha, 1929. Třicetiletý inspektor František Chlubný, bývalý italský legionář a četník, pracuje na policejním ředitelství v oddělení vražd. Vyšetřuje vraždu ve dvojici s o patnáct let starším inspektorem Michalem Prokešem, jenž bojoval za Velké války také na italské frontě, ale na opačné straně, v řadách rakousko-uherské armády. Vyšetřování vraždy muže ukazuje zprvu na jakýsi nestandardní milostný propletenec a skutečnost, že se jednalo o bývalého ruského legionáře, vypadá jako pouhá náhoda. Nakladatelská anotace.