Tělo v pohybu : performativita sokolského hnutí v období formování moderního českého národa - Konývková Frýbertová, Tereza, 1986- (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae = Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, 2020)
Publikace se zabývá třemi základními otázkami - jak se sokolské hnutí stalo téměř neodstranitelnou součástí české kultury, jak prostupovalo jejími sférami a jaký vliv mělo na utváření kolektivní národní identity. Při hledání odpovědí byla jako jeden z hlavních nástrojů použita interpretativní analýza sokolských kulturních performancí uskutečňovaných ve veřejném prostoru v období formování moderního českého národa. Nakladatelská anotace. Kráceno.