Matěj mapuje výtvarné umění - Hošková, Michaela (Edika, 2021)
Medailony významných českých malířů z období od 17. do 21. století. Originálně pojatá obrazová publikace seznamuje s klíčovými postavami českého malířství od baroka (Václav Hollar) po dnešek (např. Jiří Anderle či Tomáš Bím). Každý z medailonů přináší kreslený portrét umělce, základní data a zajímavosti z jeho životopisu, několik ukázek z jeho děl a mapu, která sleduje různé linie a výtvarné techniky umělcovy tvorby. Právě grafické zpracování tvoří knihu výjimečnou: ilustrace k ní vytvořil mladý výtvarník, kterého provází životem porucha autistického spektra. Jeho strukturované mapy dávají nahlédnout do jeho způsobu myšlení a ukazují specifickou schopnost pořádání informací z oblasti výtvarného umění.