Putování za dalekým snem - Dirk, Ivana, 1949- (Togga, 2016)
Cestopisný román popisuje jeden pestrý životní osud - od idylického dětství na venkově přes politické bouře velkoměsta a milostná trápení až po vzrušující a riskantní cestovatelská dobrodružství. S hrdinkou můžete chytit dobrého stopa a putovat až do Bombaje, jet s ozbrojenou kolonou africkou pustinou, vydat se na koni do kubánského masivu Sierra Maestra nebo zdolávat překážky při podnikání v Indii. Nakladatelská anotace. Kráceno.