Tajemství pokladu templářů : největší středověké tajemství odolává už více než 700 let... - Templarius Bohemicus, 1954- (Lexicon (Machart), 2021)
Autor se v knize vydává odhalit tajemství templářského pokladu. Po stopách templářského pokladu se vydal i autor literatury faktu Templarius Bohemicus. V bohatém výčtu spekuluje o tom, co všechno vlastně tento poklad může obsahovat, dále takřka encyklopedicky popisuje všechny lokality, které kdy byly v souvislosti s tímto pokladem v pověstech, v literatuře faktu, odborných textech aj. zmíněny; hlavně však objasňuje důvody, které autory ke spekulacím o pokladu vedou. Popisuje celkem 66 lokalit ve 41 zemích na čtyřech kontinentech, ať už místa, kde se poklad údajně v nějakém období nalézal, nebo kde se nalézat může. Nakladatelská anotace. Kráceno.