Člověk a podzemní svět : jeskynní fenomén v běhu lidských věků - Hejna, Michal, 1978- (Lexicon (Machart), 2021)
Kniha mapuje cestu poznání jeskyní v průběhu tisíciletí od Antiky až po současnost. Text nezapomíná na různé teorie o symbolice jeskyní, speleologické výzkumy, vědce a myslitele, jejich hypotézy, pověsti či mytologii.