Bubáček a Myšošlap - Krolupperová, Daniela, 1969- (První čtení (Albatros), 2021)
Další příběh prvňáčka Lukáše a jeho namalovaného kamaráda Bubáčka. Lukáš má báječného kamaráda. Není to kluk ani holčička, dokonce ani pes či kočička. Je to hodné strašidýlko Bubáček. Však už ho možná znáte z první knížky! Tentokrát oba kamarádi řeší záhadu ztracených jízdních kol. Bubáčkovi totiž každou noc zmizí krásné kolo, na kterém přes den drandí po Lukášově pokoji. Kdo krade kola? Na zloděje se musí nastražit past! Volně navazuje na knížku Bubáček. Nakladatelská anotace.