Mezi tiárou a orlicí : příběh prvního českého krále Vratislava I. - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2011)
Historický román se zabývá osudem knížete a prvního českého krále Vratislava z rodu Přemyslovců v době raného středověku.