Babičkou proti své vůli - Dolejšová, Eva, 1968- (Euromedia Group, 2021)
Humoristicky laděný román zachycuje příběh ženy, která se stala babičkou na svůj vkus příliš brzy. Mladší syn sotva odrostl a Daniela se chystala roztáhnout křídla, jež jí ovšem přistřihla dcera Tereza oznámením, že čeká dítě. Daniela se srovnává s novou a nečekanou sociální rolí a prochází nelehkou životní etapou. Příběh Daniely se může stát inspirací pro všechny ženy, jež žijí život, který žít nechtějí. I ony mohou najít svou cestu, ač se to zdá nemožné, a odvahu změnit to, co ve svém životě změnit chtějí. Nalézt rovnováhu ve svém životě jako partnerky, matky, babičky - ale i jako ženy. Pro všechny situace existuje řešení. Chce to jen odvahu. A nikdy není pozdě najít sama sebe. Natož v pouhých padesáti! Nakladatelská anotace.