V nebi je pusto : objevování ztraceného města Trochenbrodu - Bendavid-Val, Avrom, 1942- (Prostor, 2021)
Historie ukrajinskéhko židovského městečka Sofijovka (Trochenbrod) a život zdejších lidí od devatenáctého století až do jeho zničení nacisty za druhé světové války. Práce pochází z pera potomka přeživšího obyvatele tohoto místa.