Jak si dělat chytré poznámky : čtěte, pište a přemýšlejte s pomocí legendární metody zettelkasten - Ahrens, Sönke, 1975- (Žádná velká věda, 2021)
Autor v knize představuje systém chytrých poznámek "zettelkasten". Vítejte ve světě zettelkasten! Za tuto dnes již legendární metodu, kolem které vznikla nadšená globální komunita, vděčíme sociologovi Niklasi Luhmannovi. Vytvořil jednoduchý, přitom komplexní a propojený způsob, s jehož pomocí lze uchovávat poznámky získané z četby, stejně jako z přednášek, kurzů, podcastů či webinářů. S technikou zettlekasten si totiž nevytváříte pouhé úložiště myšlenek a znalostí, ale především získáváte prostor, v němž přemýšlíte. Její osvojení vám navíc pomůže poznámky kombinovat, dávat do souvislostí a nahlížet způsobem, který by vás jinak nenapadl. Nakladatelská anotace. Kráceno.