Poslední dny Johna Lennona - Patterson, James, 1947- (XYZ, 2021)
Popis událostí a dění okolo tragické smrti slavného britského hudebníka Johna Lennona. Smrt Johna Lennona (1940 až 1980), britského hudebníka a člena slavné rockové kapely Beatles patří dnes již mezi nejznámější příběhy dějin populární hudby a je tragickou součástí fanouškovského kultu, který se kolem Lennona během let vytvořil. To, že byl John Lennon zastřelen pomatencem, se všeobecně ví. Přesnější detaily celé události a věci, které jí předcházely už tak známé nejsou a právě ty se snaží poodhalit tato kniha úspěšného amerického spisovatele Jamese Pattersona. Autor se zde částečně věnuje i celému Lennonovu životopisu a historii Beatles. Vedle toho, mírně beletristickou formou sleduje postavu Lennonova vraha M.D. Chapmana.