Světlo v temnotách - Cameron, Sharon, 1970- (Fragment, 2021)
Jedno zaklepání na dveře změní řadu životů. Román z válečného Polska podle skutečného příběhu. Je rok 1943 a Stefania Podgórska pracuje pro rodinu Diamantových v polském Přemyšlu. Po vpádu německé armády do města jsou Diamantovi donuceni k odchodu do ghetta. Stefania zde zůstává se svojí šestiletou sestrou Helenou sama. A potom někdo zaklepe na dveře - je to Max Diamant. Utekl z transportu do koncentračního tábora a žádá o pomoc. Dívky v ten okamžik učiní mimořádné rozhodnutí a Maxe ukryjí. Po něm pak i dvanáct dalších Židů... Nakladatelská anotace.