Strach nad Bobří řekou - Foglar, Jaroslav, 1907-1999 (Albatros, 2022)
Volné pokračování knihy "Hoši od Bobří řeky" zachycuje osudy oddílu za 2. světové války. Nastaly těžké časy - zemi Hochů od Bobří řeky obsadil Nepřítel, který šíří strach a zakazuje různé spolky. Rikitan ale navzdory všemu pokračuje v činnosti a svému oddílu představí nových třináct bobříků pro ušlechtilý život. I přes ústrky ze strany kolaborantské organizace Prapor a Přístavních povalečů se hoši opět rozhodnou uspořádat tábor ve Sluneční zátoce. Dokážou v sobě najít odvahu a svornost tváří v tvář největšímu nebezpečí, které je kdy potkalo? Nakladatelská anotace.