Bubáček a zlobivá závěj - Krolupperová, Daniela, 1969- (První čtení (Albatros), 2021)
Volné pokračování příběhů prvňáčka Lukáše a strašidýlka Bubáčka. Venku napadl sníh a Bubáček má hotové Vánoce - tohle je totiž jeho první zima! A hodlá si ji pořádně užít. Společně s Lukášem vyrazí ven, aby se pořádně zkoulovali, užili si jízdu na sáňkách a postavili nejlepšího sněhuláka. Zimní radovánky nakonec vylákají ven i Myšošlapa, kterému se do chladného počasí nejdřív moc nechtělo. Jenže Bubáček v jednu chvíli zjistí, že je sám v hlubokém sněhu a nemůže se vyhrabat. Podaří se ho zachránit včas? Nakladatelská anotace.