Bubásně - Morgenstern, Christian, 1871-1914 (Verše (Vyšehrad), 2021)
Výbor z díla německého básníka Christiana Morgensterna vznikl ve spolupráci překladatelů Jany Pokojové a Jana Januly a ilustrátorky Karoliny Žitné. Prostřednictvím "nových" slov a magických obrazů se autoři snaží vlákat do podivuhodného světa Morgensternovy poezie novou generaci čtenářů. Kniha volně navazuje na předchozí morgensternovskou sbírku z dílny této trojice 77 šibenic, jejíž překlad byl nominován na cenu Josefa Jungmanna. Nakladatelská anotace. Kráceno.