Příliš mnoho podezřelých - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2021)
Kniha obsahuje dvě historické detektivky ze sklonku českého středověku, ve kterých spletité případy řeší pomocník královského sudího Jakub Protiva z Protivce a jeho přítel mnich Blasius. V Kutné Hoře se schází zemský sněm. Na jeho úvod se v chrámu sv. Jakuba koná mše, během níž je kýmsi zavražděn Hynek z Lichtenburka. Několik dní nato dojde k další vraždě. V jedné kutnohorské uličce je nalezeno mrtvé tělo dalšího účastníka sněmu Břeňka z Riesenburka. Úkolem najít pachatele obou vražd je pověřen pomocník královského sudího Jakub Protiva z Protivce, kterému při vyšetřování pomáhá jeho důvtipný přítel mnich Blasius. Druhý příběh začíná na Karlštejně, kde za nepřítomnosti krále Václava IV. rokuje královská rada. Hned první večer se její jednání zvrhne v divokou pitku, která se neobejde bez následků. Ráno je totiž v hradní studni nalezeno tělo významného předáka českého panstva Ctibora Berky z Dubé. Zahynul jen náhodou, nebo byl úkladně zabit? Nakladatelská anotace.