Úděl, úkol, národ : pokusy o etické pojetí národa v českém myšlení 19. století - Profant, Martin, 1960- (Erudica, 2017)
Kniha pojednává o problematice tvorby české národní identity v českém prostředí v letech 1815-1895. Zaměřuje se zejména na pojetí etického národa a na myšlení F. Palackého.