Zahrada a legenda o zachránci : dětský thriller - Harnach, Jiří, 1977- (CPress, 2021)
Dobrodružný fantasy příběh, jehož hlavním hrdinou je třináctiletý Marty, který má za úkol zachránit tajemnou Zahradu života. Marty je docela obyčejný kluk, který se rád toulá městem a objevuje skrytá zákoutí. Jednoho dne narazí na záhadnou omšelou zeď, kterou nedokáže přelézt. Svou tajemností ho uhrane tak, že se k ní začne pravidelně vracet. Má totiž pocit, že ho k ní něco zvláštního táhne. Netuší, že Zahrada, kterou zeď chrání, skrývá nečekaná tajemství, prastarý zahradní národ, ale bohužel i notnou dávku nebezpečí. Nakladatelská anotace. Kráceno.