Dech : nové poznatky o ztraceném umění - Nestor, James (Host, 2021)
Autor se věnuje fenoménu dýchání a dechu z různých úhlů pohledu. Autor nehledá jen v plicních laboratořích, ale rovněž u pěveckých sborů, na starověkých pohřebištích, sovětských výzkumných základnách nebo v ulicích Săo Paula. Porovnává vědecké poznatky z oblasti fyziologie, biochemie či psychologie s jogínskými a dalšími tradicemi a ukazuje, že dýchání je naprostý základ našeho bytí. Jen možná trochu jinak, než by se dalo čekat. Nakladatelská anotace. Kráceno.