Nedělní párty s Picassem : jak nadchnout děti pro umění - Šeborová, Silvie, 1981- (Briquet, 2021)
Cílem knížky je povzbudit rodiče či pedagogy, aby se nebáli dětem přiblížit výtvarné umění a vzali je do galerie či muzea. Přístupně napsaná příručka poradí, proč se s dětmi o umění zajímat či jak děti k výpravě za uměním motivovat. Odpoví i na další otázky: Jak dětem umění přiblížit? Jak se s nimi o umění bavit? Co dělat a o čem mluvit v galerii? Obsahuje i konkrétní informace, kam za uměním můžeme s dětmi vyrazit (nejen do galerie či na výstavu, ale také do města, přírody či na internet).