Krásné časy v Paříži : radosti a strasti našich krajanů v "Babylonu nad Seinou" - Ditrych, Břetislav, 1942- (Epocha, 2021)
Publikace nabízí působivý obraz francouzské metropole na přelomu 19. a 20. století, kdy byla Paříž cílem návštěv a pobytů osobností české kultury: malířů, sochařů, básníků a spisovatelů, ale také sportovců či zástupců vědy a techniky. Zkušený autor literatury faktu zachytil pestrou škálu českých osobností, které v období belle époque pobývaly nějaký čas v městě nad Seinou. Vykresluje zdejší každodenní život, svět pařížských kaváren, restaurací či kabaretů, přibližuje radikální proměnu Paříže v tomto období. Především však seznamuje s pobytem a působením českých osobností ve městě, které tehdy bylo centrem evropské kultury, umění, vědy a techniky. Pomyslným středobodem celého vyprávění je Světová výstava v Paříži v roce 1900.