Je to jízda : o svobodě na kole - ve městě i krajině - Buddeus, Ondřej, 1984- (Paseka, 2021)
Dvanáct osobností z nejrůznějších oborů vypráví o jízdě na kole ve městě. Kolo pro ně znamená radost, svobodu a vášeň. Cestují na něm do práce, čistí si hlavu nebo je pro ně jízda v městském frmolu i za jeho hranicemi vždycky novým dobrodružstvím.