Údolí havranů - Erskine, Barbara, 1944- (Euromedia Group, 2021)
Román odehrávající se ve dvou časových rovinách vypráví příběh vysokoškolské učitelky literatury a Eigon, dcery keltského krále. Dráhy obou žen se protnou v okamžiku, kdy Jess navštíví venkovskou usedlost své sestry. Zde se stane cosi nepopsatelného, co obě ženy sblíží a nerozlučně spojí. Jess se vydává po Eigoniných stopách a nejen proto musí odcestovat z Walesu, kam ji odvedl strach z kolegy ze školy. Muž však pronásleduje hlavní hrdinku i na skotský venkov. Proto Jess odjíždí do Říma za svou sestrou, kde se však opět setkává se svým "dospívajícím duchem" i s nepřítelem ze zaměstnání, jenž je čím dál více nebezpečný.