Po vlastní ose. - Sedláčková, Jolana, 1988- (CPress, 2021)
Cestopis autorky o její sedmiměsíční cestě autem skrze Asii, kterou podnikla v roce 2017. Vypráví o objevování krajiny i obyčejných lidí v Turkmenistánu, Uzbekistánu, Pamíru, velehorách Tádžikistánu a v neposlední řadě o kouzlu Hedvábné stezky.