Anatomie parních lokomotiv - Palát, Hynek (CPress, 2021)
Kniha obsahuje podrobný přehled u nás provozovaných parních lokomotiv a seznamuje čtenáře s jejich konstrukcí, zajímavostmi z jejich provozu, historií parních strojů, hlavními konstrukčními celky, jejich opravami a údržbou. Kniha přináší rovněž zajímavé informace o úzkorozchodných drahách a speciálních parních lokomotivách i mnoho unikátních barevných fotografií z období počátků dějin české železniční dopravy. Nakladatelská anotace.