Milý Bene - Pawlowská, Halina, 1955- (Motto, 2021)
Humoristická próza oblíbené české autorky. Tentokrát pro své vyprávění využila epistolární styl. V dopisech svému potenciálnímu milenci popisuje cestu do Toskánska, kterou podnikla se svou rozvedenou dcerou a vnukem. Milý Bene, tak začínají všechny příběhy, pocity a vzpomínky, které si autorka vyměňuje s bratrem své první lásky. Z očí do očí by si toho určitě tolik neřekli, ale dopisy unesou intimní tajemství, trapasy, kritiku a také v nich lze vyjádřit touhy a naděje, že i když člověk stárne, nic se neděje! Existuje totiž i láska na tisící pohled, protože láska se nedá omezovat ničím. Rozhodně ne kontinenty, vlastními i cizími dětmi, a už vůbec ne věkem! Nakladatelská anotace.