5. patro bez výtahu : rok opuštěné matky - Procházková, Kateřina, 1976- (Pointa, 2021)
Autobiografická kniha sestává ze smutných, vtipných i ironických deníkových zápisků autorky, která po rozchodu s partnerem zůstala sama s dcerou. Život má ale vždy něco nového v záloze... Když před lety ukončila dlouholetý vztah a zůstala sama s malou dcerou, rozpadl se jí malý vesmír. Pomocnou ruku v období plném sebelítosti jí podala nová práce a také nový muž, ale ani on jí často nebyl dost dobrý. V době pochybností, jestli je na správné cestě, jí pomáhal deník. Ten si psala od září do září v dopravních prostředcích nebo v nově nalezeném útočišti - pátém patře bez výtahu. A tak vznikl osobní materiál, často úsměvný a sarkasticky humorný. A někdy také smutný, ostatně - jako život sám. Nakladatelská anotace.