České pivní pohádky - Vávra, Jiří (Pointa, 2021)
Osm pohádek pro dospělé, kteří jsou milovníky piva. České pivo je národní poklad. Klenot tradiční české kultury, stejně jako knedlo vepřo zelo nebo Jára Cimrman. Vaří se u nás už od roku 993 a od té doby zkrášlilo nespočet postav českých pivařů. Bez piva by bylo v Česku rozhodně méně veselí a radosti. Proto je potřeba ho opěvovat a zároveň vzdát hold i českým pivařům, bez jejichž bodrého nasazení by české pivo nikdy nezískalo tolik věhlasu. Z těchto důvodů jsou tyto pohádky věnovány právě českému pivu a českým pivařům - dědečkům, tatínkům, partnerům, kamarádům, ale i manželkám a přítelkyním, které jejich zálibu láskyplně trpí a mnohdy i sdílejí. Nakladatelská anotace.