Iron man : moje jízda s Black Sabbath - nebem i peklem - Iommi, Tony, 1948- (Evokace, 2021)
Autobiografie anglického kytaristy Tonyho Iommiho, zakladatele slavné kapely Black Sabbath a jednoho z praotců heavy metalu. Levoruka kytarová legenda Tony Iommi (r. 1948) patří dnes již mezi ty největší osobnosti rockové historie. Na přelomu 60. a 70. let stál u zrodu "první metalové kapely" Black Sabbath. Ač byl zároveň vždy trochu ve stínu frontmanů slavné skupiny (v čele s Ozzym Osbournem), vždy fungoval jako její hudební mozek uznávaný odborníky a velebený fanoušky. Je autorem mnoha ikonických kytarových riffů (název knihy "Iron Man" odkazuje na jeden z nich) a legendárních rockových či metalových písní. Stejně jako samotná tvorba Black Sabbath je i jeho osobní vyprávění, které čtenáře provede celým jeho dosavadním životem, podobně úderné, svižné, stručné a bez zbytečných kudrlinek.