Skrývám se, ale nikdo mě nehledá - Uhlíř, Radomil, 1957-2019 (Volvox Globator, 2021)
Výbor z literárního díla Radomila Uhlíře, herce, režiséra, hudebníka, malíře, dramatika a také bohéma a spisovatele. Překvapivě rozsáhlá a originální literární pozůstalost, která se objevila po Radomilově úmrtí, a o jejíž existenci měl tušení jen velmi úzký okruh jeho přátel, zahrnuje dosud nezveřejněné povídky, básně, dopisy, scénáře a další literární útvary. Kniha přináší výbor z textů především z 90. let 20. století a je doplněn rozsáhlou fotografickou přílohou. Radomil Uhlíř byl od druhé půle 80. let svéráznou a nepřehlédnutelnou postavou české nonkonformní kultury. Souběžně s divadelními aktivitami se věnuje hudbě na pomezí rockové alternativy. Vedle hudebních a divadelních aktivit však Radomil Uhlíř proslul i jako naprosto nenapodobitelný rozhlasový a hudební moderátor, autor zenových vtipů a v posledních zhruba deseti letech také překvapivě i jako malíř. Nakladatelská anotace. Kráceno.