Pod junáckou vlajkou - Foglar, Jaroslav, 1907-1999 (Albatros, 2021)
Příběh o podivných důvodech, které přivedly Mirka Trojana mezi skauty. Hlavním protagonistou příběhu ze skautského oddílu je Mirek, který do oddílu vstoupil jen proto, aby ukradl stan pro své kamarády. Během zkušební lhůty ale zjišťuje, jací jsou hoši ve skautském oddíle a najednou se mu nezdá plán se stanem tak dobrý jako na začátku.